Mentale aspecten in golf

Het mentale deel van golf heeft de meeste invloed op je spel, maar wordt het minst getraind. De meeste golfers zijn bezig met hun techniek. Veel uren worden besteedt op de driving range en vele euros aan de golf-pro.

Iedereen begrijpt dat je ook fysiek in vorm moet zijn. Conditie op peil houden met (hard)lopen. De krachttraining van de professional kunnen we ieder weekend op TV volgen als we naar een gespierde golfer kijken.

Ook tactiek is een belangrijk deel van het golfspel. De baan daagt uit met zijn hindernissen en de vlag wordt merendeels bewaakt door green-side bunkers. In golf heet dat course management.

Maar er wordt heel weinig aandacht besteed aan het stemmetje in je hoofd of de emoties die slechte ballen bij u oproepen. Er zijn weinig sporten waarbij verwachting en resultaat elkaar zo snel opvolgen. De altijd aanwezige gedachten die je spel zo ‘heerlijk’ in de war kunnen gooien. Ook aandacht en concentratie die verslapt en op de laatste holes aan het eind van een goede wedstrijd bitter nodig zijn.  Dus werk aan je mentale weerbaarheid. Al deze aspecten zijn te trainen. En ik weet hoe dit voor u gaat werken; bel of mail mij voor de mogelijkheden.