U wordt teveel afgeleid tijdens uw ronde?

Uw flightgenoten praten over golfvakanties, (klein)kinderen, vragen u hoe het met uw werk is en u gaat daar lekker in mee. Uw energie niveau neemt af en als u bij uw bal komt kost het ook weer veel energie om na te denken wat u gaat doen, laat staan de bal spelen. Herkent u zichzelf daarin?

U moet bijna iedere hole mee helpen zoeken naar ballen van uw flightgenoten; u komt na 5 minuten bij uw bal en bent uw concentratie kwijt; uw gameplan werkt niet meer en het gaat u toch wel  irriteren dat u steeds mee moet zoeken. Dat kost mij weer een ronde! Herkent u het?

Het is een langzame ronde; iedere hole staat u wel te wachten; uw gedachten nemen steeds meer toe in de tijd dat u bij uw bal staat. Op de tee-box wordt het steeds gezelliger met elkaar, er wordt gemopperd en u gaat daar in mee.  Als u dan eindelijk uw bal mag slaan, is de concentratie weg. U maakt een fluffy shot en u heeft de bevestiging van wat u al dacht!

Samen met u ga ik hiervoor een mentale oplossing zoeken, het is maatwerk en we kijken wat voor u echt gaat werken!  U wordt zich bewust van wat er om u heen gebeurt, wat u er zelf mee doet en u werkt met de oplossing.

Do not be carried away!!! (Na de birdie van Rory McIlroy op hole 1 van de final round van The Open 2014)